Liker du FORUT?

Hva er Skoleløpet

Skoleløpet er en enkel, aktiv og effektiv innsamlingskampanje beregnet på barne- og ungdomsskoler.

16.05.2012

Løpet kan foregå både utendørs og innendørs, og vi er behjelpelige med forslag til utførelse.
I aksjonen er det også muligheter for mer aktivitet rundt temaet i fagene norsk, matte og samfunnsfag.

Materiellet til skoleløpet er gratis. Det er ingen spesielle forberedelseskrav til skolen utover utlevering av informasjonsblad og sponsorkort til elevene. Det er ingen krav til rapportering eller retur av materiell annet enn at sponsorinntekter skal overføres via bank.

Aksjonselementer - Dette får skolene:

 1. Invitasjonsbrosjyre til skolene: Informasjon, aktivitetstips og kilder for mer kunnskap om temaet.
  Se invitasjonen her.

 2. Informasjonsblad til hver løper - Bladet gir informasjon om fokusområdene i Skoleløpet, med forklaringer og landinformasjon, samt forslag til klassesamtaler. Her finnes også statistikk som sammenligner livet i våre prosjektland med livet i Norge, presentasjon av alle FNs tusenårsmål og flere forslag til klassesamtaler.
   
 3. Presentasjonsmateriell - Vi lager årlig en powerpointpresentasjon med notater som lærere kan bruke i undervisningen.
   
 4. Tilleggsoppgaver på internett. Det vil fortløpende bli lagt ut forslag til flere aktiviteter og mer informasjon om utdanning og bistand her på nettsidene våre.
   
 5. Brev til foresatte - Forslag til ferdig brev som kan kopieres og sendes til hjemmet.
   
 6. Sponsorkort - Ett kort til hver elev, med plass til fem sponsorer som kan gi for eksempel 1 – 5 kroner per runde eller kilometer eleven løper. Vi vektlegger deltagelse og felles innsats, ikke individuelle rekorder.

 7. Diplom og takk for innsatsen! - Ferdigtrykket diplom sendes i det antall skolen trenger.

 8. Nyhetsbrev - Før utgangen av skoleåret får alle deltakerskoler en kortfattet rapport med siste nytt fra utdanningsprosjektene man har bidratt til å støtte i Malawi, Sierra Leone, India, Nepal og Sri Lanka.

 

SKOLEBESØK:
Så langt det er praktisk og økonomisk mulig vil FORUT  besøke skoler som deltar i Skoleløpet dersom det er ønskelig. Vi kan komme og holde foredrag i forkant av løpet eller bistå med motivasjon og informasjon under selve løpsdagen.


VEILEDNING:
Vi er behjelpelige med veiledning og tips til lærere som skal gjennomføre skoleløpet. Ring oss på 61 18 74 20 eller skriv til elisabeth@forut.no. Du finner også informasjon om gjennomføring og tips til å få til et artig løp på våre sider.


Relaterte saker

Les flere relaterte saker

Støttet av:
Logo norad

Medlem av:
Logo innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no Nettredaktør: Elisabeth Bratås
FORUTs kontonummer: 72200536348

Utviklet av Tag Studio AS. Drevet med Tag Content Studio.