Liker du FORUT?

Indrani og Drømmeskolen i India

Barneaksjonen om Indrani og Drømmeskolen i India ble holdt i skoleårene 2010/2011 og 2011/2012. Aksjonen handler om seks år gamle Indrani, som bor i slummen i Bangalore sør i India.

11.04.2012

 

 Indrani 3   I barneaksjonen 2010/2011 ble vi kjent med fem år gamle Indrani. Hun bor i slummen i Bangalore, hovedstaden i India. Hun er en blid og glad liten jente som elsker å danse. Vi ble med Indrani i hennes drøm om å lage en danseoppvisning.
Indrani 5

Vi i FORUT fikk med oss Maj Britt Andersen til India for å lage musikken til barneaksjonen om Indrani.

Maj Britt skrev for første gang egne sanger. Hun forteller at hun ble inspirert av lukter, lyder og alt spennende liv i India.

 Cimg7398

Indrani bor i et lite hus i Koramangala-slummen, hvor ingen av husene har innlagt vann eller strøm.

Indrani har to brødre og en mamma og pappa. I tillegg har hun en bestemor og en onkel som hun er veldig glad i. 

Vi følger Indranis liv gjennom dans og musikk, og hennes lek både i barnehagen og hjemme i slummen.

 Indrani okt 2011

INDRANI ER BLITT SKOLEJENTE

I barneaksjonen 2011/2012 skal Indrani begynne på skolen.

I det siste barnehageåret har Indrani både vært med i førskolegruppa i barnehagen og vært på førskoledager på Drømmeskolen. Både barnehagen og Drømmeskolen drives av FORUTs samarbeidspartner APSA.

 Indrani nrbilde 1

I førskolegruppa har de eldste barna i barnehagen hatt både bokstav- og tall-lære, og flere av barna kan nå både skrive navnet sitt og lese en del ord både på engelsk og lokalspråket kannada. I tillegg har barna hatt aktiviteter på Drømmeskolen, både med den store danseforestillingen i fjor og besøk og førskoledager i småskoleklassene i år.

 Bokstavlring 1

 Drømmeskolen har omlag 150 elever med veldig ulik bakgrunn og skoleerfaring. Derfor er mange av klassene satt sammen av barn i ulike aldre fra en rekke av slummene i området rundt skolen.

Indrani er så moden og motivert at APSA mener det er riktig at hun får plass på en av de private skolene organisasjonen samarbeider med i Bangalore. Med flere hundre barn knyttet til APSA er organisasjonen helt avhengig av samarbeidet med en rekke barnehager, skoler og organisasjoner for at barna og elevene i ulike prosjektområder skal få et best mulig skole- og aktivitetstilbud. Dette samarbeidet foregår med både private og offentlige aktører fordi det offentlige tilbudet ikke alltid fungerer like godt over alt i byen. Det har blant annet sammenheng med at det er mange som skal ha plass i barenhagene og skolene i en by med om lag 10 millioner innbyggere.

 

 

 Image

 I Indranis tilfelle vurderer APSA det slik at hun vil takle en skole med faglig fokus fra første stund, og fordelen er også at denne skolen ligger nærmere slummen til Indrani og at hun allerede har flere venner på skolen fra nabolaget sitt. Det betyr at Indrani får en veldig god start på skoleløpet sitt, og det lover godt for framtida for både Indrani og familien!

Både Indrani og brødrene hennes vil være en del av APSA og Drømmeskolen ved at de over en lengre periode vil være med på aktiviteter, arrangementer og tiltak i regi av organisasjonens innsats for skolebarn fra fattige familier i Bangalore.

FORUT gratulerer skolejenta Indrani med en spennede overgang fra barnehage til skole, og vi kommer tilbake med nye rapporter om Indrani og familien hennes senere!

 

 Cd cover

 CD'en som Maj Britt Andersen, Trond Brænne og Geir Holmsen har laget etter inspirasjon fra Indrani og FORUTs arbeid i India kan du kjøpe i FORUTs nettbutikk.

DVD'en med seks små filmer om Indranis liv kan du også kjøpe i FORUTs nettbutikk.

 Indrani 2013


Besøk hos Indrani mai 2013
FORUT besøkte Indrani i slutten av mai 2013, og Indrani har blitt ei stor og fin skolejente - som begynner i andreklasse i juni 2013.
FORUT tok med Indrani, mamman hennes og resten av familien ut på kafè for å feire de gode karakteren hun hadde fått i første klasse.
Mye tyder på at jenta fra barneaksjonen 2011/12 er svært oppegående og har store mulighet for fremtiden.

Indrani og mamma hilsen så mye til barna i Norge!

Relaterte saker

Les flere relaterte saker

Støttet av:
Logo norad

Medlem av:
Logo innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no Nettredaktør: Elisabeth Bratås
FORUTs kontonummer: 72200536348

Utviklet av Tag Studio AS. Drevet med Tag Content Studio.